Kérdések és válaszok

Az alábbi kérdéseket érdeklődők tették fel.
Olyan kérdéseket, ami feltehetően mást is érdekel, a jövőben is közzéteszünk.
Ha itt nem talál választ, kérdezzen!


Jelentkezzen! Jelentkezésével közölheti velünk, hogy milyen munka érdekli. Ennek alapján igyekszünk megtalálni az Önt érdeklő munkát. A szövetkezetbe belépni, tagnak lenni csak akkor szükséges, ha megfelelő munkát tudunk felkínálni Önnek, vagy ha ha jelenleg is nyugdíjasként dolgozva magasabb jövedelemért szeretné tovább folytatni munkáját.

Ha megvan a konkrét munkája, a Tagfelvételi kérelem kitöltésével és beküldésével jelentkezhet. Telefonos, vagy E-mailben történő jelentkezést is elfogadunk. Jelentkezni az ország bármelyik tájáról lehet!

Mindehhez öregségi nyugdíjas törzsszám szükséges!

A közérdekű nyugdíjas szövetkezeti tagság kedvezményeit csak az veheti igénybe, aki az alábbiak közül valamelyik ellátásban részesül:
  • öregségi résznyugdíj,
  • öregségi teljes nyugdíj,
  • a nők 40 év jogosultsági idejének figyelembevételével megállapított nyugdíj,
  • átmeneti bányászjáradék
Fentiek szerint a rokkantsági nyugdíj jelenleg nem jogosít kedvezményes munkavégzésre.
A legtöbb területen alkalmazható a nyugdíjas szövetkezeten keresztüli kedvezményes munkavégzés. Pár kivételtől eltekintve. Ilyen pl. (jelenleg) a közalkalmazotti terület. Legjellemzőbb területek: ipar, kereskedelem, vendéglátóipar. Fizikai, vagy adminisztratív munka, beosztott, vagy vezetői munkakör.

Ha kéri, jelenlegi munkáltatóját szívesen tájékoztatjuk arról, hogyan végezheti Ön eddigi munkáját a továbbiakban a kedvezményeket kihasználva. Hogyan kereshet többet, miközben mindez munkaadójának kevesebbe kerül.

Természetesen lehetséges. Ha munkát tudunk biztosítani a lakóhelye közelében, nem kell felkeresnie budapesti központunkat. A szerződéskötés történhet postai, vagy elektronikus úton, esetleg felkeresi egyik kollégánk. Éves közgyűlésünk Budapesten történik, ha ezen részt kíván venni, akkor kell csak Budapestre utaznia.

A rendszeres kapcsolattartás történhet telefonon, postai-, vagy elektronikus úton. A munkájáért járó díjazást minden hónapban átutaljuk személyes bankszámlájára.

A személyes közreműködésért díjazás jár, ami nem lehet kevesebb, mint a vonatkozó minimálbér összege. A konkrét összeg a munkaadótól- (ez szerepel állásajánlatainkon), vagy a munkaadóval történő megállapodástól függ. A jövedelemből csak a 15% jövedelemadó kerül levonásra, de ez is csökkenthető az adómentes juttatásokkal.

A kifizetés a személyes bankszámlájára történő átutalással történik.

A közérdekű nyugdíjas szövetkezet öregségi nyugdíjban részesülő tagja a személyes közreműködés ellenértékeként - kérésére - élelmiszert, vagy fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalványt is kaphat.

  • A havi élelmiszer vásárlásáról szóló számláinak összege adómentes.
  • Az utalványt Erzsébet utalvány formájában kaphatja meg.

Ez együttesen nem haladhatja meg havonta a minimálbér összegét. Az utalvány legfeljebb a minimálbér 25% -a, az élelmiszer legfeljebb a minimálbér összege lehet.

A szövetkezet eredményes működése esetén közösségi alapot képez, ami további adómentes juttatásokra ad lehetőséget a tag, és közvetlen hozzátartozói részére.

A jelenlegi ágazati jogszabályok értelmében csak munkaviszonyban vagy közalkalmazotti jogviszonyban lehet pedagógusokat alkalmazni, azaz a tanár csak közvetlenül szerződhet az oktatási intézménnyel. Ugyanez igaz a heti legfeljebb tízórás megbízási szerződésekre is.

A szolgáltatási díjról kiállított számlánkra a fordított ÁFA szabályai érvényesek, azaz Megrendelőnk feladata az ÁFA elszámolása.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.